Servind

Nová zimní pneumatika pro elektromobily

Nová zimní pneumatika pro elektromobily

Hankook uvedl na trh zimní pneumatiku iON, první zimní pneumatiku z nové produktové řady, která byla navržena speciálně pro elektromobily. Tímto krokem chce společnost Hankook z hlediska výběru pneumatik přispět k urychlení přechodu na vozidla s nulovými emisemi, a to i v zimním období.

Po pneumatice iON evo, letní pneumatice značky Hankook, přichází nová zimní pneumatika Hankook iON winter, která je druhým členem nové globální rodiny pneumatik iON pro prémiové elektromobily.

K vlastnostem nové pneumatiky patří snížený valivý odpor, extrémně nízká hlučnost při odvalování a vysoká nosnost. Pro řidiče elektromobilů to znamená větší dojezd na jedno nabití akumulátoru a lepší jízdní vlastnosti oproti běžným pneumatikám. Kromě toho jsou nové produkty Hankook iON speciálně navrženy pro rychlý nástup vysokého točivého momentu, kterým se elektromobily vyznačují.

Jako zimní pneumatika, navržená speciálně pro potřeby elektromobilů, má Hankook iON speciálně vyvinutou směs běhounu, která zaručuje nejnižší valivý odpor aniž by docházelo k omezení výkonnosti na vlhkých a zasněžených vozovkách. Díky použití přírodních olejů je možné dosáhnout potřebný záběr i při nízké teplotě. Tato speciální pružnost umožňuje pneumatice přizpůsobit se povrchu vozovky, ale zároveň minimalizuje pohyb uvnitř profilu.

Hlučnost odvalování je u zimních pneumatik zvláště problematická kvůli velkým mezerám mezi bloky dezénu. V tomto ohledu nový typ dezénu znatelně snižuje hlučnost díky aktivnímu vedení a redukci zvukových vln. Jízdní komfort zimní pneumatiky Hankook iON winter těží ze skutečnosti, že bloky dezénu jsou v profilu rozmístěny speciálním způsobem. Výrobky iON obsahují zabudovanou technologii Hankook Sound Absorber, která ve spojení s jedinečným vzorkem dezénu znatelně snižuje hlučnost uvnitř vozidla.

Společnost Hankook se musela vypořádat s vyšší hmotností elektromobilů vzhledem ke značné hmotnosti pohonných akumulátorů, a to zvýšením nosnosti pneumatiky. Nové složení dezénu také zaručuje příkladnou trvanlivost a velmi dobrou odolnost vůči opotřebení. Na mikroúrovni zvyšuje vysoký obsah oxidu křemičitého přilnavost na mokré vozovce tím, že působí proti vytváření nebezpečného vodního filmu mezi povrchem vozovky a pneumatikou.

Jednou ze zvláštností rodiny pneumatik iON je jejich aerodynamická optimalizace, která jim umožňuje využít potenciálu pro větší úspornost a dojezd a zároveň zabraňuje vytváření větších turbulencí vzduchu. Vzorek pneumatik je navržen tak, aby snižoval odpor vzduchu. Tato opatření mají rovněž pozitivní dopad na snížení hlučnosti.

Zimní pneumatiky Hankook iON winter budou při uvedení na trh dostupné ve velikostech od 18“ do 22“. Jako letní model je dostupná pneumatika Hankook iON evo. Pro severoamerický trh bude k dispozici také celoroční verze Hankook iON evo AS. Další specifické návrhy produktů se připravují.

Datum zveřejnění

30.09.2022

Zdroj informací

Hankook

Foto: Hankook

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.3536 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál