Servind

Citroën Berlingo proměněn v 2CV

Citroën Berlingo proměněn v 2CV

Speciální automobil je poctou legendárnímu vozu 2CV Fourgonnette AU (U jako utility - užitkový), který byl uveden na trh v roce 1951 a po němž až do roku 1987 následovaly jeho odvozené verze. Prodalo se ho 500 000 kusů. Berlingo 2CV Fourgonnette je jeho moderní reinterpretací, která má všechny uznávané přednosti současného Berlinga.

Přestavba zahrnuje bodykit v historickém stylu, který se připevňuje na model zvenku. Originální díly karoserie doplňují sklolaminátové komponenty v původním stylu karoserie z vlnitého plechu. Různá místa na vozidle jsou staromódně chromovaná. Montáž těchto prvků probíhá v dílnách Caselani v severoitalské Lombardii.

Berlingo 2CV Fourgonnette prodává společnost Caselani pod oficiální licencí Citroënu. Od 1. října jej lze objednávat jako užitkový vůz se zážehovým, vznětovým nebo elektrickým motorem. Je k dispozici v užitkové verzi i jako vůz pro volný čas pro přepravu osob ve velikosti M (délka 440 cm). Vůz doplňuje kompletní řadu, která zahrnuje Type HG na bázi modelu Jumpy a Type H na bázi modelu Jumper.

Datum zveřejnění

04.10.2022

Zdroj informací

Citroën

Foto: Citroën

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2494 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál