Servind

Tatra Trucks na veletrhu Bauma

Tatra Trucks na veletrhu Bauma

Od 24. do 30. října se bude v Mnichově konat 33. ročník mezinárodního veletrhu Bauma. Ten patří k celosvětově nejvýznamnějším veletrhům v oblasti strojů a vozidel pro stavebnictví a těžební průmysl. Během předchozího ročníku zde své výrobky a služby představilo 3700 vystavovatelů z 62 zemí a na veletrh tehdy dorazilo 627 600 návštěvníků z 217 zemí.

Bauma se koná jednou za tři roky a představuje jedinečnou příležitost představit novinky a speciální vozidla určená pro stavebnictví a těžbu. To jsou oblasti, ve kterých se tradičně úspěšně prosazují vozy Tatra. Proto se této celosvětově významné přehlídky už dlouhá léta účastní i společnost Tatra Trucks.

Tatra Trucks letos na svém stánku vystaví dva vozy modelové řady Tatra Phoenix, která představuje hlavní produkt firmy pro oblast stavebnictví a těžebního průmyslu. Konkrétně půjde o nosič výměnných nástaveb na podvozku Phoenix 6x6 a těžký sklápěč na podvozku Phoenix 8x8. Na společném stánku budou společně s kopřivnickou firmou nabízet své produkty a služby spojené s vozy Tatra i partnerské firmy a dealeři Wirag AG ze Švýcarska, Tschann, působící v Rakousku a Německu, Neva Group z ČR a slovenský výrobce nástaveb VS-Mont.

Nosič výměnných nástaveb Tatra Phoenix 6x6 může dosahovat celkovou hmotnost 33 t, přičemž pojme náklad až do hmotnosti 16,5 t. Je vybaven motorem Paccar MX-13 o maximálním výkonu 390 kW. Unikátní vlastností tohoto vozu je možnost nést různé typy nástaveb. Jeden podvozek tak může střídavě sloužit jako například hákový nakladač, cisterna, nosič kontejnerů, sklápěč, silničářský posypový vůz či nosič postřikovacích nástaveb. Systém výměnných nástaveb pochází od firmy VS-Most a umožňuje jejich změnu jedním člověkem během 5 až 10 minut.

Vystavovaný sklápěč Tatra Phoenix 8x8 patří do těžké kategorie a uplatnění najde především v dolech a těžebních lokalitách. Je osazen rovněž motorem Paccar MX-13 o výkonu 390 kW, maximální hmotnost vozu je 50 t a je schopen přepravovat náklad o hmotnosti 31 t.  

Datum zveřejnění

24.10.2022

Zdroj informací

Tatra Trucks

Foto: Tatra Trucks

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.219 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál