Servind

Scania představuje nový autobus Fencer

Scania představuje nový autobus Fencer

Na výstavišti v pražských Letňanech odstartoval 11. ročník středoevropského veletrhu autobusů, hromadné dopravy, telematiky a servisní techniky Czechbus. Scania na něm poprvé české veřejnosti představuje nový model Fencer.

Nová modelová řada Fencer nabízí vysokou kvalitu za přijatelnou cenu. Podobně jako zájezdové autobusy řady Touring je i Fencer výsledkem několikaletého společného vývoje inženýrů značek Scania a Higer.

„Fencer je postavený na zcela nové platformě jako nejnovější generace modelů Citywide a Interlink,“ říká manažer prodeje autobusů Scania (CZ & SK) Lukáš Martinů. Nechybí mu tedy například pokročilé asistenční systémy, moderní naftové, nebo plynové motory a chystají se rovněž elektrifikovaná provedení: hybrid a čistý bateriový elektromobil.

Na stánku Scanie je Fencer vystaven ve verzi f1 se sníženým nástupem a s vznětovým motorem o 9 l. Návštěvníci si mohou prohlédnout i moderní pojetí pracoviště řidiče na palubě Fenceru. Kromě typu f1 se sníženým nástupem je v nabídce rovněž meziměstský model f6.

„V podobě Fenceru uvádíme na trh vozidlo, které lze na míru přizpůsobit potřebám českých zákazníků nejen, co se pohonného ústrojí týče. Budeme mít verze nejrůznějších délek se dvěma, nebo třemi nápravami. Těší nás, že můžeme náš nový model poprvé představit právě na veletrhu Czechbus, kde si ho budou moci prohlédnout nejen naši obchodní partneři, ale i široká veřejnost,“ doplňuje Martinů.

Datum zveřejnění

23.11.2022

Zdroj informací

Scania

Foto: Scania

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2442 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál