Servind

V autopojištění rostla Slavia pojišťovna třikrát rychleji než trh

V autopojištění rostla Slavia pojišťovna třikrát rychleji než trh

Slavia pojišťovna v lednu překročila hranici 200 000 pojištěných vozidel a její kmen nadále roste. Díky nové segmentaci se navíc stává atraktivní i pro dražší a luxusnější vozidla. Zatímco trh vloni rostl v průměru o 2 %, u Slavie šlo o 7% růst.

„V autopojištění přitahujeme pozornost motoristů dlouhodobě, protože jsme již mnoho let významným hráčem na trhu povinného ručení. Nerosteme však bezhlavě a dbáme na to, aby u nás kvantita byla vždy spojená s kvalitou. V praxi to znamená, že svým klientům nejenom sjednáme smlouvu a vydáme zelenou, respektive dnes už bílou kartu, ale také všem zajistíme kvalitní likvidaci, asistenci a vstřícný a ochotný přístup při komunikaci s pojišťovnou,“ říká ředitel úpisu autopojištění Slavia pojišťovny Ladislav Bělina.

Zatímco v roce 2009 jezdilo s pojištěním Slavie pouze 28 000 vozidel, o dva roky později už jich bylo 127 000 a před dvěma roky 177 000. Do roku 2023 Slavia vstoupila s číslem 200 000. Loňský rok zahájila se 183 000 pojištěnými vozidly a každý měsíc tento počet narůstal o jeden až 2000 nových motoristů, přičemž v závěrečných měsících roku se jejich počet dokonce ztrojnásobil.

„V minulosti si nás motoristé spojovali hlavně s povinným ručením pro auta středních tříd, ale to už neplatí,“ upozorňuje Bělina a poukazuje při tom na novou slavistickou segmentaci, která je teď lákavá i pro majitele dražších nebo luxusních vozidel a v havarijním pojištění už standardně oslovuje i řidiče prémiových automobilů. Zatímco dříve nabídka Slavie mířila na nižší pojistné částky kolem 200 000 až 400 000 korun a na starší vozidla, dnes už dokáže nabídnout autopojištění i pro vozidla s pojistnými částkami do 5 milionů korun.

Motoristé také přivítali několik novinek z posledních období. Nemusí už například před uzavřením smlouvy na nové vozidlo přikládat fotky svého auta a volí si nikoliv procentuální, ale pouze fixní spoluúčast od 5000 do 15 000 korun. Bude-li tak jejich škoda třeba statisícová nebo milionová, žádný jiný výpočet už jim výplatu peněz od Slavie snižovat nebude.

Datum zveřejnění

19.1.2023

Zdroj informací

Slavia pojišťovna

Foto: Slavia pojišťovna

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2266 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál