Servind

Porsche otevírá zážitkovou dílnu pro školáky

Porsche otevírá zážitkovou dílnu pro školáky

„Zkušenosti. Učit se. Pochopit.“ – to je motto Zážitkové dílny Porsche v technologickém centru VDI-GaraGe pro školení a další vzdělávání mladých lidí v Lipsku. Vznikla po roce renovačních prací z bývalé studentské dílny Porsche. V nových prostorách nabízí nově navržených kurzů o všem, co souvisí s technikou a automobilovým inženýrstvím. Zážitková dílna slouží k propagaci v oblasti matematiky, informatiky, přírodních věd a techniky (MINT) v očích mladých lidí.

Zážitková dílna Porsche je zaměřena na děti a mládež ve věku od 8 do 15 let resp. na školáky od třetích do devátých tříd. Kurzy pokrývají témata automobilové výroby, mobility budoucnosti a konceptů pohonu. Jde například o to, jak může vypadat výroba v budoucnu, jak udělat mobilitu udržitelnou nebo co spojuje automobilové inženýrství a digitalizaci. Účastníci se dozvědí, jak se vyrábí Porsche a co se skrývá za spalovacím motorem, hybridním a elektrickým pohonem.

Děti a mládež také mohou přiložit ruku k dílu a sami si věci vyzkoušet - například v kovohuti. Kurzy vedou dva školitelé z automobilky.

Zážitková dílna Porsche v Lipsku byla slavnostně otevřena za přítomnosti saského premiéra Michaela Kretschmera (na fotografii 2. zprava) a starosty Burkharda Junga (4. zprava).

Datum zveřejnění

12.9.2023

Zdroj informací

Porsche

Foto: Porsche

 

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2423 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál