Servind

Škoda Auto do svých vozů integruje ChatGPT

Škoda Auto do svých vozů integruje ChatGPT

Škoda Auto připravuje integraci chatbota ChatGPT založeného na umělé inteligenci do své hlasové asistentky Laury. Tuto novou funkci budou využívat modely Škoda na platformách MEB GP a MQB Evo. Laura bude mít v těchto vozech přístup k rozsáhlé databázi umělé inteligence, která bude dostupná i za jízdy. Tato nová funkce se zakládá na technologii Cerence Chat Pro od partnera Cerence a nabízí unikátní integraci ChatGPT v automobilovém průmyslu. Tato nová funkce bude k dispozici i v dalších modelech značek koncernu Volkswagen.

Nové funkce

Nový chatbot bude nabízen společně s nejnovější generací informačních a zábavních systémů od poloviny roku 2024. K dispozici bude v modelech na platformách MEB GP a MQB Evo, tedy v několika vybraných verzích Škody Enyaq, v modelech Superb a Kodiaq nové generace a modernizované Octavii.

Integrace ChatGPT do modelů Škoda, kterou umožňuje Cerence Chat Pro, přináší řadu nových možností, které přesahují dosavadní úroveň hlasových povelů. Laura může být například využita k ovládání infotainmentu, navigace a klimatizace a k zodpovídání otázek z oblasti všeobecných znalostí.

Umělá inteligence v budoucnu přinese další možnosti a bude poskytovat v odpovědích uživatelům stále víc informací. To bude velmi užitečné právě během jízdy autem - bohatší možnosti rozhovoru s chatbotem, odpovědi na mnoho otázek, interakce v intuitivním mluveném jazyce, podávání informací specifických pro konkrétní vozidlo a mnoho dalšího bez sundávání rukou z volantu.

Ochrana údajů

Základem je velmi jednoduché ovládání. Hlasový asistent se aktivuje povelem „OK, Lauro“ nebo tlačítkem na volantu. Pokud na požadavek nemůže odpovědět systém Škoda, je požadavek anonymně předán umělé inteligenci. ChatGPT nemá přístup k údajům o vozidle ani k osobním informacím. Všechny interakce jsou po zpracování okamžitě smazány, aby byl zajištěn nejvyšší standard ochrany osobních údajů.

Datum zveřejnění

26.1.2024

Zdroj informací

Škoda Auto

Foto: Škoda Auto

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2364 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál