Servind

VWFS hlásí velký zájem o koncernové elektromobily

VWFS hlásí velký zájem o koncernové elektromobily

Společnost Volkswagen Financial Services (VWFS) registruje týden po vypsání dotačního programu „Záruka Elektromobility – I. výzva“ Ministerstvem obchodu a průmyslu velký zájem své firemní klientely o dotace na elektromobily.

Během prvního týdne uzavřelo s VWFS smlouvu o financování elektromobilu koncernu Volkswagen včetně žádosti o dotaci 76 zákazníků. Největší zájem je o model Škoda Enyaq, následuje rodina elektromobilů Volkswagen ID.

„Po vypsání dotačního programu jsme byli připraveni na velký zájem zákazníků, ale realita předčila naše očekávání. Zákazníci oceňují zejména náš úvěr s nulovým úrokem v celé modelové paletě elektromobilů koncernu Volkswagen, která splňuje dotační podmínku ceny do 1,5 milionu Kč bez DPH, a jejich bezplatný servis na pět let. To je kombinace, která je na trhu zcela unikátní. Bodujeme také komplexností našich služeb, které zahrnují vyřízení žádosti o dotaci na nákup elektromobilu zdarma a jednoduše – s námi je dotace na elektromobil otázkou pár kroků. Prodejní síť koncernu Volkswagen má navíc k dispozici velký výběr skladových vozů, takže po vyřízení dotace lze s novým elektromobilem rychle začít jezdit,“ říká Vratislav Strašil, generální ředitel společnosti Volkswagen Financial Services.

Vyřízení žádosti o dotace u VWFS je velmi jednoduché: klient pouze dodá potřebné informace, všechno další zajistí zdarma pracovníci VWFS. Kromě vyřízení žádosti o dotace nabízí Volkswagen Financial Services také nulový úrok a bezplatný servis po dobu 5 let nebo do ujetí 150 000 km. Dalším bonusem pro zákazníky je nabíjecí karta Chargee, kterou společnost Volkswagen Financial Services poskytuje zdarma při podpisu smlouvy. S nabíjecí kartou Chargee lze snadno a za výhodných podmínek s 3% slevou doplňovat elektrickou energii z nabíjecích stojanů všech velkých distributorů v České republice (ČEZ, PRE, E.on, Ionity) i v Evropě a v síti dealerů koncernu Volkswagen.

O dotaci na pořízení vozidla s elektrickým pohonem pomocí akumulátoru nebo vodíku včetně neveřejné dopravní infrastruktury mohou žádat malé, střední i velké podniky, které nejsou vlastněné územně správními celky. Dotační program „Záruka Elektromobility – I. výzva“ je vypsán na období od března 2024 do 30. září 2025 nebo do vyčerpání alokovaných 1,95 miliardy Kč. Samotná investice musí být realizována do konce roku 2025.

Díky dotačnímu programu lze na bezemisní osobní automobily, jejichž pořizovací cena nepřesáhne 1 500 000 Kč bez DPH a které budou dodány maximálně 6 měsíců od jejich první registrace s méně než 6000 ujetými kilometry, získat finanční příspěvek až 200 000 Kč. Na užitková vozidla kategorií N1 a N2 může stát přispět částkou až 250 000 Kč, resp. 300 000 Kč. Podmínkou je financování vozidla komerčním úvěrem u leasingové společnosti nebo komerční banky po dobu alespoň 12 měsíců. V rámci jedné žádosti lze vyřídit dotaci na celou flotilu vozidel pořizovanou na jednu smlouvu.

Součástí dotačního programu jsou také příspěvky na nabíjecí stanice. Jejich výše se pohybuje od 50 000 Kč do 150 000 Kč v závislosti na tom, zda se jedná o nabíjení střídavým, nebo stejnosměrným proudem. U stejnosměrných nabíjecích stanic s výkonem do 40 kW lze získat dotaci až 100 000 Kč, u výkonnějších stanic to může být až 150 000 Kč. Počet dotovaných nabíjecích stanic se odvíjí od počtu objednaných bezemisních vozidel.

Datum zveřejnění

25.3.2024

Zdroj informací

VWFS

Foto: VW

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2573 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál