Servind

Porsche ČR oceňuje vítěze soutěže Autoopravář Junior 2024

Porsche ČR oceňuje vítěze soutěže Autoopravář Junior 2024

Společnost Porsche Česká republika blahopřeje vítězům letošního ročníku soutěže Autoopravář Junior 2024 pro žáky středních odborných škol, kteří studují obory automechanik, autokarosář, autolakýrník a autotronik. Porsche Česká republika vystupuje již mnoho let jako hlavní partner tradiční soutěže a aktivně se podílí i na její organizaci. Kromě toho také dlouhodobě podporuje vzdělávání žáků středních a učňovských škol s výukou automobilových oborů.

Celostátní finále 29. ročníku soutěže odborných znalostí a dovedností Autoopravář Junior 2024 se uskutečnilo počátkem dubna 2024 v prostorách Servisního tréninkového centra Škoda Auto v Kosmonosích. Do soutěže se letos zapojilo více než 4500 žáků.

Sítem školních a regionálních kol se do finále probojovalo 69 nejlepších talentů v kategoriích Automechanik, Autokarosář, Autolakýrník a Autotronik. Nejlepšími z nejlepších se nakonec stali Štěpán Formánek z VOŠ, SPŠ automobilní a technická České Budějovice v oboru Automechanik, Vojtěch Rojt ze Škoda Auto a.s., SOU strojírenské, Mladá Boleslav v oboru Autokarosář, Šimon Lapčík z ISŠA Brno v oboru Autolakýrník a Marek Novák z ISŠA Brno v oboru Autotronik.

„Tři desítky let soutěže nejlépe dokumentují, jak se změnil celý náš obor. V autoopravárenství dnes všichni řešíme, jak udělat z automechanika autoelektrikáře a z autotronika autoajťáka. Nadšení a kompetence finalistů soutěže ukazují, že jsme na správné cestě,“ říká Jan Hurt, jednatel společnosti Porsche Česká republika.

Společnost Porsche Česká republika je v rámci své dlouhodobé podpory učňovského školství v ČR hlavním partnerem soutěže Autoopravář Junior a její zástupci se i letos podíleli na hladkém průběhu celé soutěže včetně slavnostního zahájení i vyhlášení výsledků finálového kola. Vyhlašovatelem největší soutěže v technických oborech v České republice, jejíž tradice sahá až do roku 1995, je Svaz prodejců a opravářů motorových vozidel ČR pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR (MŠMT). Největší dovozce automobilů do ČR se tímto partnerství, ale například také projektem „Best Employer“ a motivačním programem pro studenty QHERO, cíleně zasazuje o to, aby žáci automobilových oborů získávali kvalitní odborné vzdělání na základě propojení teorie a praxe, které zohledňuje nejnovější trendy a využívá nejmodernější technologie.

Datum zveřejnění

15.4.2024

Zdroj informací

Porsche Česká republika

Foto: Porsche Česká republika

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.237 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál