Servind

Nabíjení u čerpacích stanic Shell

Nabíjení u čerpacích stanic Shell

Společnost Shell spouští v České republice vlastní řešení ultrarychlého veřejného dobíjení elektromobilů s názvem Shell Recharge. Motoristé mají v současné době k dispozici 28 dobíjecích bodů Shell Recharge v 11 lokalitách. Do konce roku 2024 to bude 62 dobíjecích bodů Shell Recharge v 18 lokalitách.

Společnost Shell plánuje dobíjecí stanice Shell Recharge budovat také ve spolupráci s partnery i mimo prostory čerpacích stanic. Cílem je zpřístupnit dobíjení v místech, která jsou pro motoristy vyhovující z hlediska dostupnosti a pohodlnosti.

Skupina Shell provozuje druhou největší síť veřejných dobíjecích míst na světě z hlediska počtu trhů (přibližně 55 000 dobíjecích bodů), přičemž dobíjecí místa Shell Recharge již využívají zákazníci ve 30 zemích, nejnověji v České republice a na Slovensku. Do roku 2025 Skupina Shell plánuje rozšířit síť na 70 000 veřejných dobíjecích bodů a na 200 000 dobíjecích bodů po celém světě do roku 2030.

Výkon až 180 kW

Shell Recharge je služba, která majitelům elektromobilů umožňuje využívat ultrarychlé dobíjení s výkonem až 180 kW v závislosti na technické specifikaci vozidel a aktuální dostupné kapacitě elektrické sítě v dané oblasti. Dobíjecí místa jsou umístěna na rozšířených parkovacích plochách s osvětlením a kamerovým systémem. Jsou vybavena praktickými držáky dobíjecích kabelů pro lepší manévrovatelnost a celkově větší bezpečnost při provozu dobíjecího bodu.

Dobíjecí stanice Shell Recharge nabízejí několik možností platby: prostřednictvím hybridní karty Shell nebo aplikace Shell Recharge s integrovanou digitální hybridní kartou Shell. Platba je možná také prostřednictvím platebního terminálu přiložením debetní nebo kreditní karty nebo také naskenováním QR kódu.

Datum zveřejnění

19. 6.2024

Zdroj informací

Shell

Foto: Shell

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoWeek

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 1.0318 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál