Servind

Firma Bosch Diesel s.r.o. Jihlava a její zaměstnanci podpořili výtěžkem z vánoční charitativní akce „Bosch svařák“ Nemocnici Jihlava

Firma Bosch Diesel s.r.o. Jihlava a její zaměstnanci podpořili výtěžkem z vánoční charitativní akce „Bosch svařák“ Nemocnici Jihlava

Mimořádně vysoký zájem veřejnosti provázel 7. prosince 2018 tradiční charitativní a vánoční akci „Bosch svařák“. Tu pořádala jihlavská firma Bosch Diesel s.r.o. V tento den se její zaměstnanci opět sešli pro dobrou věc a uspořádali pro širokou veřejnost na jihlavském Masarykově náměstí již 15. ročník „Bosch svařáku“. Bohatý doprovodný kulturní program, prodejní stánky svařeného vína, videomapping a závěrečný ohňostroj přilákaly na rekordních osm tisíc návštěvníků.

Vedle folklorního souboru Pramínek Jihlava a kapely The Shots vystoupili zpěvačka Lenny a známý český písničkář Tomáš Klus. Letošní „Bosch Svařák“ byl zaměřen na vánoční tradice. Návštěvníci se mimo jiné mohli těšit na stánky s tradičními řemesly, vánočními dílnami pro dětské návštěvníky, ale i na trdelníky nebo štrúdl zdarma. Program doplnil vánočně vyzdobený Bosch kamion s animacemi pro děti. Rodinná atmosféra akce přinesla zážitek plný pohody, klidu a radosti.

Jako host se „Bosch-svařáku“ zúčastnila primátorka statutárního města Jihlavy Karolína Koubová.

Bosch Diesel s.r.o. podporuje každým rokem výtěžkem z prodeje svařeného vína veřejně prospěšné organizace a projekty. Letošními příjemci výtěžku budou dvě oddělení Nemocnice Jihlava: Dětské oddělení a Ortopedicko-traumatologické oddělení. Celková výše podpory firmou Bosch dosáhla 280 000 korun.

Dětské oddělení Nemocnice Jihlava získalo částku 150 000 Kč na podporu projektu Vánočního pokoje. Z darované částky bude možné zařídit opravu jednoho nemocničního pokoje pro malé pacienty a pořídit jeho nové vybavení. Ortopedicko-traumatologické oddělení obdrželo z výnosu prodeje svařeného vína 130 000 Kč. Tato částka poslouží k nákupu polohovacího lůžka, motodlahy a sedaček pro převoz pacientů.

V rámci charitativní podpory firmy Bosch byl vánoční trh doplněn o stánkový prodej předmětů z chráněných dílen regionálních neziskových organizací: Integračního centra Sasov zaměřeného na pomoc osobám s poruchou autistického spektra a Domácího hospice Vysočina. Ten je zaměřen na pomoc vážně nemocným lidem a jejich blízkým v domácím prostředí.

Přejímání společenské odpovědnosti

„V rámci našeho aktivního partnerství s městem Jihlavou a Krajem Vysočina rádi prokazujeme, že jsme schopni převzít svůj díl společenské odpovědnosti. Charitativní akce typu, jakým je například vánoční prodej svařeného vína, by měly být pro město Jihlavu a celý region Vysočiny jasným signálem, že Bosch v Jihlavě a na Vysočině pevně zakořenil a bere svoji společenskou odpovědnost vážně,“ sdělil na závěr vánoční akce obchodní ředitel firmy Ralph Klaus Carle.

Závod Jihlava

Ve firmě Bosch Diesel s.r.o. pracuje přes 5 100 zaměstnanců, vyrábějí se zde vysokotlaká čerpadla pro dieselové motory, tlakové zásobníky a regulační ventily tlaku pro systém common rail. V roce 2011 získala firma prestižní ocenění „Národní cena kvality ČR-Excelentní firma“, v roce 2013 ocenění za prorodinně orientovanou personální politiku firmy „Audit rodina & zaměstnání“, udělované Ministerstvem práce a sociálních věcí České republiky. V prosinci 2017 se firmě opakovaně podařilo získat v renomované soutěži nejlepších českých exportérů „Exportér roku 2017“ první místo v kategorii „Exportér roku Kraje Vysočina s největším objemem exportu za rok 2016“. V roce 2018 slaví firma Bosch Diesel s.r.o. Jihlava 25 let od svého založení.

Datum zveřejnění

13.12.2018

Zdroj informací

Text a foto: Bosch Diesel s.r.o.

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2588 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál