Servind

Práce, které mohou dělat stroje, by měly dělat stroje!

Práce, které mohou dělat stroje, by měly dělat stroje!

Průmyslová revoluce 4.0 v opravárenství je výzvou pro všechny výrobce lakovacích materiálů. Koncern PPG Industries, jehož produkty v České republice dodává společnost Auto Fit, je vůdčí společností v implementaci základních principů průmyslu 4.0. Tyto principy spočívají zejména v:

- internetu věcí, navzájem integrovaných objektech řízených na dálku;

- internetu služeb, založeném na online práci a sdílení dat v cloudových úložištích;

- digitální ekonomice, konceptu, který přesouvá aktivity z běžného života na internet.

Společnost PPG využila své široké mezioborové zkušenosti světového lídra v oblasti automobilových laků a technologií digitálního přizpůsobení barev k vývoji špičkové platformy PPG LINQ pro konektivitu, která je navržena tak, aby zlepšila všechny aspekty procesů v lakovnách všech typů a velikostí.

PPG LINQ je systém uznávaný především pro svou extrémní kolorimetrickou přesnost, významné ekonomické výhody a zvýšenou produktivitu práce. Lakovny budou moci pomocí cloudové platformy PPG LINQ a propojeného digitálního hardwaru, softwaru a inovativních služeb zefektivnit celý proces oprav, což vede ke konzistentnějším a nákladově hospodárnějším výsledkům.

Platforma PPG LINQ také poskytuje zákazníkům příležitost zlepšit udržitelnost jejich každodenních procesů v lakovně a minimalizovat svůj vliv na životní prostředí pomocí funkcí, které optimalizují spotřebu materiálů a snižují množství odpadu.

PPG LINQ dále zahrnuje komplexní digitální nástroje navržené ke zvýšení kapacity lakovny a zlepšení ziskovosti pomocí minimalizace lidských chyb a zvýšení efektivity během celého procesu opravy.

Digitální platforma PPG přesahuje prostředí samotné lakovny a propojuje se s navazujícími oblastmi jak v samotném servisu, tak díky provázané digitální komunikaci také s pojišťovnami, dodavateli i samotnými zákazníky. Zjednodušené procesy nejen zvyšují efektivitu práce a ziskovost firmy, ale díky transparentní komunikaci otevírají také nové obchodní příležitosti.

V současné době implementujeme k našim zákazníkům komplexní ekosystém sestávající z výběru správného odstínu barvy (PPG DigiMatch), vizualizace barevných odchylek (PPG VisualizID), automatizace přípravy barevných odstínů (PPG MoonWalk), doplněný o homogenizaci (promíchávání) směsí lakovacích materiálů (Rotogen), skladové hospodářství, evidenci spotřeb (PPG PaintManager XI) a přizpůsobení lakovacích materiálů aktuálním podmínkám v lakovně (PPG MagicBox), a to vše spolu s digitálním řešením objednávek materiálu (zákaznický portál eshop.autofit.cz).

Auto Fit je první firmou v ČR, která tyto technologie pro blízkou budoucnost uvádí do praxe ke svým zákazníkům a všem zájemcům. Technologie také předvádí buď ve svém školicím středisku nebo v pojízdném předváděcím automobilu s integrovanou technologií MoonWalk a PPG LINQ.  

Auto Fit získal na podzim roku 2023 ocenění za 1. místo v soutěži pořádané RHK Brno SMEs4FUTURE! Cílem soutěže bylo zjistit připravenost regionálních firem na budoucí vývoj trhu. Celkem bylo nominováno 210 malých a středních firem na jižní Moravě, tj. podniků s méně než 250 zaměstnanci, s příjmy do 50 milionů eur a majetkem do 43 milionů eur. Hodnocení probíhalo ve čtyřech oblastech – ekonomickém řízení a kondici podniku, míře digitalizace, úrovni informační a kybernetické bezpečnosti a ekologické udržitelnosti. RHK následně sestavila žebříček 10 nejlepších, z nichž se na první příčce umístila právě společnost Auto Fit.

Více informací najdete na: www.autofit.cz

Datum zveřejnění

13.5.2024

Zdroj informací

Auto Fit

Foto: Auto Fit/PPG

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoWeek

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.4219 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál